Yahoo: ‘Thuiswerkers, kom terug naar kantoor, of anders ontslag’

bijna 3 jaar geleden In: Directie/Management

Voor Yahoomedewerkers is thuiswerken binnenkort verleden tijd. Yahoo’s CEO Marissa Mayer stuurde een uitgelekte vertrouwelijke memo naar de werknemers waarin ze een ultimatum stelt: vanaf juni moet iedereen weer gewoon naar kantoor komen, anders word je ontslagen.

Wandelgangen en kantine essentieel

Mayer noemt het in de memo essentieel dat iedereen naar kantoor komt, zo meldt Business Insider, die de hele memo heeft gepubliceerd. “De beste beslissingen en inzichten komen uit de wandelgangen en discussies in de kantine, door mensen te ontmoeten, en door met je team te vergaderen”, schrijft Mayer. “Snelheid en kwaliteit gaan vaak verloren wanneer we vanuit huis werken.”

Ook niet om de loodgieter binnen te laten

Werknemers die structureel thuiswerken, hebben al bericht gehad van hun leidinggevenden over wat er moet veranderen, schrijft Mayer. Maar ook werknemers die af en toe eens thuisblijven om ‘de loodgieter binnen te laten’, zouden eens extra moeten overwegen of dit wel goed is voor de teamspirit in het bedrijf. Want: ‘Onderdeel uitmaken van Yahoo hangt niet alleen af van de werk, maar ook van de interacties en ervaringen die je alleen in onze kantoren kunt opdoen’, wil Mayer de werknemers doen geloven.

De thuiswerkers - volgens Business Insider ‘honderden’ - zijn boos, en op twitter is veel discussie en verontwaardiging over het nieuwe beleid.

‘Het komt Yahoo ook goed uit als ze niet terugkomen

Een anonieme bron vertelde Business Insider dat Yahoo veel thuiswerkers heeft die helemaal nooit naar kantoor komen en bovendien niet productief zijn. Het beleid zou bovendien een fijne bijwerking kunnen hebben: “Mayer weet dat sommige thuiswerkers geen zin hebben om weer naar kantoor te komen, die zullen dus ontslag nemen. Dat komt Yahoo goed uit, want het bedrijf moet snijden in de kosten”, citeert Business Insider de anonieme bron.


Lees ook

loading...