Terugblik The Future of IT - Shaping a Secure Society

8 maanden geleden IT

NRC Carrière is de afgelopen maanden druk bezig geweest met de organisatie van het IT-evenement The Future of IT – Shaping a Secure Society. Het IT-evenement vond plaats op 15 september in Mediaplaza in de Jaarbeurs, Utrecht.

Aanleiding voor dit evenement is dat de wereld kleiner is dan ooit, je bent overal van op de hoogte en alles en iedereen is volgbaar. IT wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Een samenleving zonder IT is tegenwoordig ondenkbaar. Big Data en IoT ontwikkelen zich in een razend tempo, maar hoe is eigenlijk de beveiliging geregeld van deze data? IT’ers konden zich op deze dag laten inspireren door interessante sprekers en workshops van partners. Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met ABN Amro, Achmea, Centric, CGI, KPN Consulting, de Rijksoverheid en brancheorganisatie NGI-NGN.

Het evenement werd geopend in de plenaire zaal door dagvoorzitter Hans de Vries (Hoofd Nationaal Cyber Security Centrum bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie). Na de opening werd het woord gegeven aan de hoofdspreker van het evenement, Finse beveiligingsexpert en columnist Mikko Hyppönen van F-Secure. Mikko ging in zijn keynote in op het belang- en de beveiliging van IT. Hij presenteerde meerdere internationale securitycases en gaf zijn visie op de toekomst van IT en beveiliging.

Rutger Groenewegen @rgroenewegen
Very cool presentation! Great wake-up call. "Everything old is new again." #NRCFutureOfIT #security #cybercrime

Alex Koper ‏@axkoper
Mikko Hypponen: know your enemy. #nrcfutureofit Criminals work as businesses.

Karina Meerman ‏@KarinaMeerman
“Het goede van internet doet het kwade verbleken”. Verbondenheid versus cybercrime, lichtpuntje van @mikko bij #nrcFutureOfIT

Judith van Stegeren ‏@jd7h
Thanks @mikko for presenting all those important infosec lessons in a clear and concise (and sometimes hilarious) way! #NRCFutureOfIT

Na de sessie van Mikko werden de volgende workshops gehouden:

  • Data - Datamangement in 2020
  • Data - Het avontuur van Big Data Analytics
  • Cloud - The Cloud Empowered IT-specialist!
  • IoT - Internet of Things, Evolutie, Revolutie of Hype?
  • Development – Threatmodeling - Design je applicaties met de hacker mindset
  • Security - Better security through inconsitency!
  • Security ethiek - Met digitale transformatie komen grote verantwoordelijkheden

Na drie verschillende workshoprondes vond er een wrap-up plaats van Prof.dr.ir. Jan van den Berg (Full Professor Cyber Security bij TU Delft). Jan gaf een samenvatting van alles wat aan bod is gekomen tijdens het dagprogramma en gaf daarnaast nog zijn eigen visie op de toekomst van werken in IT.

Vervolgens werd de dag afgesloten met een netwerkborrel.

Wij bedanken Mikko Hyppönen, Hans de Vries, Jan van den Berg, onze partners en de deelnemers voor deze inspirerende dag! Foto’s en video’s zijn vanaf vrijdag 16 september te vinden op onze Facebookpagina.

Het gehele Carrière-katern bij nrc.next op woensdag 14 september stond volledig in het teken van IT. Daarnaast verschijnt er een verslag van het evenement in het Economie-katern in NRC Weekend van 17 september.

Ben je geïnteresseerd in werken in een IT-functie? Bekijk hier relevante vacatures.


Lees ook

loading...