Op naar de 30.000 LinkedIn-connecties

ongeveer 3 jaar geleden In: _Algemeen

“Uitslover, met je 500+ connecties”, grapte iemand onlangs tegen online en social media recruiter Floor Nobels. Ze draait het liever om. “Besteed de kerstvakantie aan het krijgen van meer dan 500 connecties, dan vergroot je de kans op een baan.”

Zwakke connecties

Wat heb je nu precies aan al die volgers, connecties en vrienden op Twitter, LinkedIn en Facebook? “Heel veel”, zegt Floor Nobels. Zeker als je op zoek bent naar een baan, opdrachten of gewoon goede tips. “Het hoeven niet allemaal vrienden te zijn, of mensen die je persoonlijk kent. Zwakke connecties zijn heel belangrijk en leuk.”

Diversiteit

Zwakke links (kennissen en mensen die verder van je afstaan dan je beste vrienden), die door LinkedIn worden aanbevolen, kunnen heel effectief zijn. “Het zorgt voor diversiteit in je netwerk als je niet alleen verbonden bent met je collega’s.” Floor Nobels verwijst naar de bekende theorie van Mark Granovetter: The Strenght Of Weak Ties (pdf). Een onderzoek waar ook de nodige kritiek op is gekomen.

Mailbox

Floor Nobels gelooft echter in de kracht van de vele connecties. “Denk ook eens aan de mensen waarmee je op school hebt gezeten, of de voetbalclub, je kunt je hele mailbox invoeren in je LinkedIn. Zo activeer je jouw netwerk, daar krijg je veel voor terug. Bedenk wie je kent of kende en die nog niet met je verbonden zijn op LinkedIn. Het maximum aantal connecties op LinkedIn is 30.000, een ambitieus streven. Al vraag ik me af of je dan door de bomen het bos nog wel ziet. In ieder geval zou je de kerstvakantie kunnen gebruiken om te proberen boven de 500 uit te komen.”

Beleid

Niet dat iedereen een uitnodiging accepteert, ieder heeft zo zijn eigen beleid om mensen toe te voegen. En ook zijn er de nadelen van spam of kerstgroeten van totale onbekenden, maar die wegen niet op tegen de voordelen van veel connecties.

Floor Nobels is online en social media recuiter en oprichter van Worklife Recruitment. Ze is te volgen op Twitter, Pinterest, Facebook en via LinkedIn.


Lees ook

loading...