Een grappige site leverde Niek tientallen reacties en een baan op

ongeveer 2 jaar geleden In: _Algemeen

Niek Gooren lag dit jaar werkloos, in zijn onderbroek op de bank chips te eten. Hij maakte een site over zijn werkloosheid en werd overspoeld met reacties. Nu heeft hij een baan en laat hij de kerstvakantie met plezier schieten.

Niek Gooren maakte een site met grappige foto’s en informatie over hemzelf. Zo zagen we hem in zijn onderbroek op de bank liggen waar hij chips at die hij wegspoelde met Euroshopper-bier. De multimedia-vormgever liet onder andere weten dat hij zijn koffie zwart drinkt om geld te besparen op suiker en melk, ook maakte hij een grafiekje dat bedrijven duidelijk moest maken dat sexappeal, creativiteit en werkplezier significant zouden stijgen als ze hem in dienst zouden nemen. Ook stonden er veel referenties, een portfolio en redenen om Niek in dienst te nemen op de site.

De site Help Niek uit de WW!! is inmiddels veranderd. De tekst luidt nu “Het is gelukt” en “Terwijl u dit leest, spoelt Niek zijn chips weg met champagne.” Niek Gooren heeft dus een baan. Zijn campagne in september om aan een baan te komen heeft vruchten afgeworpen, hij is na 160 dagen werkloosheid in dienst gekomen bij Lewis PR in Eindhoven.

Het zag er allemaal grappig uit, maar Niek Gooren kijkt met weinig plezier terug op zijn halve jaar werkloosheid. Vanaf zijn werkplek vertelt hij aan NRC.nl:

“Het is verschrikkelijk om op donderdagmiddag, als je al je sollicitatiebrieven de deur uit hebt gedaan, in je onderbroek op de bank te zitten en te weten dat er niks meer is dat je die dag kunt doen. Ik schreef heel veel brieven en kreeg niet eens reacties. Ik wilde alles doen en ben naar het uitzendbureau gegaan voor productiewerk. Maar ze vonden me te hoogopgeleid en waren bang dat ik te snel zou afhaken bij werk achter de lopende band. Hoe kom je dan nog aan werk?”

Eerst had Gooren een reguliere website zoals veel andere grafische vormgevers hebben. Het hielp niet, dus bedacht hij iets anders. Toen de nieuwe site als een lopend vuurtje over het internet ging, stroomde de mailbox van Gooren vol.

“Heel veel bedrijven boden me aan om koffie te komen drinken. Ik heb ongeveer vijftig aanbiedingen gehad en heb de tijd genomen om een goede keuze te maken. Uiteindelijk bleven er drie over en heb ik op gevoel voor Lewis PR gekozen, mede ook omdat ik er niet voor hoefde te verhuizen. Op 11 november ben ik weer aan het werk gegaan. Ik kan er mijn kennis als animator, grafisch vormgever en sitebouwer combineren. Ze hadden net een vacature ingevuld, maar hebben voor mij een nieuwe baan gecreëerd.”

In plaats van op de bank te zitten en oliebollen te eten is Gooren nu weer aan het werk. Ook in de vakantie.

“Ik ben waarschijnlijk een van de weinige Nederlanders die blij is om in de file te staan ‘s ochtends. Heel veel mensen hier in het bedrijf hebben nu vakantie. Ik heb de laatste tijd genoeg thuisgezeten en ben dus gewoon aan het werk gegaan.”

Niet alleen van werkgevers kreeg Niek Gooren reacties, ook van andere werklozen, of hij voor hun ook niet zo’n site kon bouwen. Een tweede keer scoren met een zelfde site zal niet snel lukken, denkt Gooren. Hij heeft nog wel tips:

“Kijk naar wat het verwachtingspatroon is en doorbreek dat. Brieven en cv’s gaan op de grote stapel. Stuur een flyer mee of bedenk iets anders. Zorg dat je opvalt.”


Lees ook

loading...