Het nieuwe werken doe je staand (of fietsend)

ongeveer 3 jaar geleden In: _Zorg & Welzijn

Geregeld wordt onderzoek gepubliceerd dat langdurig zittend werk verrichten ongezond is, zelfs als je geregeld sport. Staand werken is de nieuwe trend.

Staan

Veel zitten is ongezond, dat wordt in meerdere onderzoeken aangetoond en dat geldt zelfs voor mensen die dagelijks sporten. Maar wat als je nu verplicht dagelijks acht uur achter een computer moet zitten? Ga staan, is het nieuwe devies.

Hometrainer

Toni Yancey, een Amerikaanse hoogleraar, gaat zelfs zo ver dat ze haar werk zittend op een hometrainer doet. De hele dag lopen of fietsen tijdens het werk, levert weer andere gezondheidsproblemen op, maar staan is ook een optie.

Leonardo da Vinci

De New York Times benadrukt dat het voor kantoorpersoneel in de negentiende en vroege twintigste eeuw normaal was om veel te staan tijdens het werk. Net als de beroemdheden Leonardo da Vinci, Winston Churchill, Vladimir Nabokov en schrijver Philip Roth.

Groei

Meubelfabrikant Steelcase zegt in het artikel een flinke groei te zien in de verkoop van sta-meubilair en bureau’s met een loopband. Het bedrijf heeft al voor 40 miljoen dollar aan dergelijk meubilair verkocht.

Ikea

Behalve de dure bureaus zijn er ook nog goedkope varianten te bedenken die al voor 20 euro via Ikea zijn samen te stellen. Gebruikers roemen het staand of wandelend werken omdat ze ermee afvallen en ook van rugpijn worden verlost.

Wired

Wired heeft het staan achter een bureau al opgenomen in de achttien punten die nodig zijn om gezonder te werken.


Lees ook

loading...