Half pensioen voor oud-bankier: drie ton

bijna 3 jaar geleden In: Directie/Management

Vrijwillig bezuinigen op je pensioen. Pierre Richard, die eerder topman was van Dexia, doet het. Hij gaat van zes naar drie ton.

Het offer komt na besprekingen tussen Richard en de restholding van Dexia, zo meldt De Tijd. Het Frans-Belgische bedrijf is in 2011 genationaliseerd nadat bleek dat het conceren op instorten stond.

Richard verantwoordelijk voor ondergang Dexia

De 71-jarige Richard wordt gezien als één van de verantwoordelijken voor het debacle rondom de bank. Hij zou verantwoordelijk zijn voor een aantal grote aankopen die de bank in de problemen bracht. Ook stond het concern bloot aan een aantal Europese probleemlanden (Griekenland alleen al was goed voor 21 miljard aan obligaties) en moest daarom bij de Franse en Belgische overheid aankloppen.

Zes ton schoot in verkeerde keelgat

De topman werd al in 2008 door president Sarkozy aan de kant gezet. Dat de Fransman vervolgens zijn pensioen van zes ton mocht behouden, schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. De restholding van Dexia had een gespecialiseerd advocatenkantoor in de arm genomen om te kijken of de pensioenovereenkomst toch nog open te breken was. Wat Richard uiteindelijk heeft doen besluiten om zo’n extreme pensioenkorting te accepteren, is nog niet bekend.


Lees ook

loading...