Facebook zoekt lenige ninja’s

bijna 3 jaar geleden In: _ICT

Facebook probeert de concurrentie voor te blijven door het beste personeel te zoeken. Die gaan op een bootcamp van zes weken om klaargestoomd te worden als Facebookmedewerker.

Concurrentie

De concurrentie is moordend bij de grote IT-bedrijven. Eerder werd al bekend hoe ceo’s afspraken maakten om personeel niet langer van elkaar af te pakken.

Salaris

Gemiddeld verdienen programmeurs bij Facebook 114.000 dollar per jaar. Bij concurrent Google ligt de hoogte van het salaris ongeveer gelijk.

Mentor

Om de gunst van de beste software-ontwikkelaars te krijgen, biedt Facebook haar nieuwe werknemers een training van zes weken aan waar ze met hulp van een mentor van alles leren over het bedrijf en de structuur van de Facebook-software.

Ninja’s

Facebook kan nog niet zeggen waar de nieuwe medewerkers aan gaan werken omdat de ontwikkelingen binnen het bedrijf elkaar zo snel opvolgen. Ze zoeken dus werknemers “as nimble as ninja’s”. Wel kunnen ze openheid geven over waar het bedrijf voor staat. Een werknemer noemt het een kimono die langzaam open gaat.

Bekijk hier de reportage van Bloomberg over het bootcamp


Lees ook

loading...