De vrouw en de aardappelpuree - zo word je dus meteen ontslagen bij KFC

bijna 3 jaar geleden In: _Personeel & Organisatie

Een medewerker van Kentucky Fried Chicken had een foto op Facebook geplaatst waarop ze in de restaurantskeuken likt aan een berg aardappelpuree. Haar werkgever ontsloeg haar toen hij de foto onder ogen kreeg.

Het gaat mis wanneer het viral gaat

Je zou denken dat we wat zouden leren van al die ‘social media-ontslagen’. Een grapje moet kunnen, maar zet ze voorál niet op Facebook/Twitter/Reddit/etc. Want dan gaan ze viral, en dan gaat het mis. Zo ook bij deze werknemer van de Kentucky Fried Chicken in de staat Tennessee. De foto van de vrouw en de aardappelpuree kwam terecht op de News Channel 11 Facebookpagina en werd meer dan tweeduizend keer gedeeld.

Na sluitingstijd

De werkgever ontsloeg de vrouw meteen toen hij de foto onder ogen kreeg. KFC liet weten aan de lokale nieuwszender dat ze de ‘zaak’ had onderzocht. Volgens KFC was de foto na sluitingstijd van het restaurant gemaakt, en werd de aardappelpuree nooit aan klanten geserveerd. KFC zou bovendien ‘teams’ op het restaurant afsturen om de werknemers te ‘hertrainen’ naar de werkstandaard.

De slaschoenen en de nacho-plasser

Er zijn in Amerika meer schandalen bekend over ‘grapjes’van fastfoodmedewerkers en sociale media. Zo was er het verhaal van de Burger Kingmedewerker zich vereeuwigde terwijl hij op bakken sla stond, en de Taco Bellmedewerker die het een goed idee vond op de nacho’s te plassen.


Lees ook

loading...