De NRC Carrière Helden van 2016/2017

3 maanden geleden Wetenschap

Hoe scoort jouw (potentiële) werkgever ten opzichte van andere werkgevers als het gaat om talentontwikkeling en arbeidsvoorwaarden? Voor de vijfde keer hebben NRC Carrière en onderzoeksbureau SatisAction de handen ineengeslagen om deze vragen te beantwoorden.

De uitkomsten van het onderzoek de NRC Carrière Talent Monitor werden op maandag 23 januari tijdens het NRC Carrière Helden 2016/2017 evenement gepresenteerd in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam. Om de spanning er goed in te houden, werd het evenement afgetrapt door prof. Lidewey van der Sluis Ph.D, Hoogleraar Strategic Talent Management aan de Nyenrode Business University met een inspirerende sessie over talentmanagement. Vervolgens nam dr. Mirjam Baars, MBA van onderzoeksbureau SatisAction het woord over om de resultaten van het onderzoek te presenteren en te delen met de aanwezige werkgevers.

Het onderzoek
Aan het onderzoek namen 52 organisaties met 15-500 werknemers deel. Het onderzoek heeft geresulteerd in een ranking van werkgevers die beoordeeld zijn op hun arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheden die ze bieden op het gebied van talentontwikkeling. De vijf best scorende werkgevers, en daarmee de NRC Carrière Helden van 2016/2017, mochten een award in ontvangst nemen.

Mirjam Baars zegt hierover: ‘De NRC Talent Monitor is gebaseerd op vier pijlers van talentontwikkeling die ik in mijn boek ‘Leidinggeven aan talentontwikkeling’ onderscheid. De top-5 hoogste scoorders in de ranking scoort dan ook bijzonder op goed op:

 • Aandacht voor de persoonlijke kwaliteiten van medewerkers
 • Het bevorderen van de teamsfeer om zo kennisdelen te stimuleren
 • Continue aandacht voor innovatie
 • Een voorbeeldfunctie op het terrein van leren door leidinggevenden/ de oprichter van de organisatie (Hij/zij besteedt zelf veel aandacht aan de eigen ontwikkeling).'

De top vijfentwintig ziet er als volgt uit:

 1. Kabisa
 2. Strict
 3. Springest
 4. GlobalOrange
 5. IG&H Consulting & Interim
 6. Experius
 7. Jungle Minds
 8. Maxlead Online Marketing
 9. ORMIT
 10. Adviesgroep Novius
 11. Redkiwi
 12. Viisi
 13. Jonge Honden
 14. Voys
 15. HiiL innovating Justice
 16. DearNova
 17. Newpeople
 18. Winvision
 19. ilionx
 20. Veneficus
 21. Considerati
 22. Bartosz ICT
 23. Infi
 24. MessageBird
 25. Solid Professionals

Op 25 januari zijn de resultaten van de NRC Carrière Talent Monitor verschenen in de Goed Werkgeverschap special bij nrc.next.

Namens NRC Carrière en onderzoeksbureau SatisAction feliciteren wij de winnaars met deze prijs! Op onze Facebook-pagina vind je een sfeerimpressie van het evenement. Voor interessante en inspirerende artikelen voor jouw loopbaan, kijk bij ons carrièrenieuws.


Lees ook

loading...