App review: Vacatures zoeken

bijna 3 jaar geleden In: Techniek

Je zou verwachten dat je met de zoekterm ‘vacatures’ de apps van de grote namen bovenaan tegenkomt. Maar de gebruikers in Apple’s App Store en Google’s Play Store zijn duidelijk: die vallen tegen. Monsterboard, Intermediair, Tempo Team en Vacaturekrant worden matig tot slecht beoordeeld door de gebruikers.

Een kleine steekproef met vijf zoektermen (‘redacteur’, ‘docent’, ‘appontwikkelaar’, ‘beveiliger’ en ‘projectleider’) toont dat ze ook in het aantal gevonden vacatures ver achterblijven bij Vacatures Zoeken. Dat is de app van banenzoekmachine Indeed die wél op vier van de vijf sterretjes kan rekenen.

Vacatures Zoeken moet het niet hebben van visueel spektakel. De app is simpel, zelfs een beetje saai. Maar zoekopdrachten leveren resultaten op, en daar gaat het om. De lijst met vacatures is te sorteren op relevantie en verschijningsdatum.

Tik je een vacature aan, dan kun je de tekst in z’n geheel lezen. Onderaan vind je een knop die verwijst naar de website waar de vacature geplaatst is, een knop om hem op te slaan en om hem te mailen. Dat is alles.

Ja, af en toe zit er een vacature tussen waarop je via de app meteen kunt solliciteren, maar dan moet je wel je cv al eens geüpload hebben. Bovendien kun je je afvragen of het handig is om via de smartphone te reageren op een vacature. Misschien kun je beter eerst de tijd nemen om een goede, gerichte brief te schrijven. Je hoeft niet alles vanaf dat kleine schermpje te doen.

Download de app Vacatures Zoeken voor iPhone of Android


Lees ook

loading...